Batátové brownies s hořkou čokoládou

.

.

Minut čtení:
< 1

Batátové brownies s hořkou čokoládou

Máte chuť na něco sladkého? Vyzkoušejte tyhle jednoduché, zdravé, a přitom fakt dobré brownies – neboli brambory převlečené za čokoládu 🙂

Suroviny na klasickou kulatou formu (cca 24 cm)

  • batát – 1 větší ks
  • vejce od šťastných slepiček – 3 ks
  • kakao – 3 lžíce
  • hořká čokoláda – 80 g (čokoláda by měla být alespoň 80%)
  • mandle (nebo jiné oblíbené ořechy) – 40 g
  • banány – 2 zralé ks
  • kokosový tuk – 2 lžíce
  • prášek do pečiva bez fosfátů (jedlá soda) – 1 lžička
  • špetka soli
  • stévie na případné doslazení

Postup

Batát očistíme, nakrájíme na kostičky a vaříme do změknutí. Poté ho necháme vychladnout. Mezitím si vyšleháme vejce se špetkou soli a nasekáme vybrané ořechy a čokoládu.

Batátové brownies s hořkou čokoládou
Batátové brownies s hořkou čokoládou

K batátu přidáme banány, jemně rozmixujeme a směs doplníme vejci, ořechy, čokoládou, kakaem, práškem do pečiva a vše jemně zamícháme. Směs nalijeme do formy vymazané kokosovým tukem (případně vysypané jemnými ovesnými vločkami) a pečeme v troubě na 180 °C přibližně 20 až 25 minut.

Brownies můžeme po vychladnutí polít polevou z kakaa a kokosového tuku. Zdobíme lesním nebo jiným oblíbeným ovocem. Dobrou chuť!