Bezlepková strava nemusí být nudná, jednotvárná ani složitá na přípravu. Stačí dodržet několik jednoduchých zásad a vaše každodenní jídla budou nejen zdravá, ale také lákavá a inspirativní. A aby to bylo ještě zajímavější, podíváme se na to, jak jednoduše, nápaditě a pestře skládat low carb bezlepková jídla, protože bezlepkové varianty bývají často založené na škrobech a průmyslových náhražkách.

Zdroj obrázku: Octodeep, jazykový model GPT Image 1.
Jak na bezlepkový low carb jídelníček
1. Základní stavební kámen: Kvalitní bílkovina
Každé hlavní jídlo by mělo obsahovat dostatek bílkovin, které zasytí, podpoří regeneraci a udrží svalovou hmotu. Střídejte různé druhy bílkovin, abyste jídelníček obohatili o různé živiny a chutě.
- Maso: kuřecí, krůtí, vepřové, hovězí, zvěřina, jehněčí.
- Ryby a mořské plody: losos, pstruh, treska, tuňák, krevety, mušle. Skvělé pro zdravé tuky a pestrost.
- Vejce: vařená, míchaná, zapečená nebo jako omeleta. Jsou skvělá na snídani i večeři.
- Sýry a mléčné výrobky: tvrdé sýry, mozzarella, feta, cottage, tvaroh, řecký jogurt (pozor na přidané cukry).
2. Zelenina jako základ pestrosti a objemu
Zelenina tvoří v low carb stravě největší část objemu jídla, dává mu barevnost a svěží chuť. Mezi dokola zmiňované a platné benefity zeleniny patří, že je zdrojem důležitých vitamínů, minerálů a vlákniny, které podporují správné trávení a celkové zdraví. Nebojte se experimentovat s různými druhy, barvami i úpravami.
- Syrová zelenina: saláty, zeleninové talíře, crudités (např. celerové, mrkvové a okurkové tyčinky a proužky papriky s hummusem nebo dipem), wrapy (např. z listů salátu).
- Pečená zelenina: mrkev, cuketa, paprika, lilek, květák, brokolice, celer, pastinák, řepa, dýně, batáty.
- Grilovaná zelenina: cuketa, lilek, paprika, rajčata, houby.
- Dušená/vařená zelenina: brokolice, květák, špenát, růžičková kapusta.
3. Chytré low carb bezlepkové přílohy
Klasické přílohy jako brambory, rýže nebo kukuřičné těstoviny mají v low carb bezlepkové kuchyni své nízkosacharidové alternativy. Low carb bezlepkové přílohy mají výrazně méně sacharidů, více vlákniny a obsahují spoustu vitamínů a minerálů. Díky nižšímu glykemickému indexu nezpůsobují prudké výkyvy cukru v krvi, lépe zasytí a podporují hubnutí.
- Květáková rýže: květák nasekejte v robotu, krátce opečte na pánvi s trochou oleje, osolte, můžete přidat bylinky.
- Cuketové špagety: cuketu nakrájejte spiralizérem nebo škrabkou na nudličky, krátce povařte nebo opečte.
- Celerové, mrkvové nebo batátové hranolky: nakrájejte na hranolky, promíchejte s kořením a olejem, upečte dozlatova.
- Zeleninové placičky: nastrouhaná zelenina smíchaná s vejcem, bylinkami, případně sýrem, opečená na pánvi.
- Saláty: zeleninové směsi se semínky, ořechy, sýrem, vejcem nebo masem.
4. Omáčky, dipy a dochucení pro pestrost
Omáčky a dipy dodají každému jídlu šťavnatost a nový rozměr chuti. V low carb bezlepkové kuchyni se nabízí mnoho variant.
- Jogurtové a zakysané omáčky: smíchejte bílý jogurt nebo zakysanou smetanu s bylinkami, česnekem, citronem, solí a pepřem.
- Avokádové dipy: rozmačkané avokádo s citronem, solí, pepřem, případně rajčetem, česnekem, koriandrem.
- Pesto: bazalkové, petrželové, koriandrové, špenátové, s ořechy nebo semínky, olivovým olejem a parmazánem.
- Kokosové omáčky: kokosové mléko s kari kořením, zázvorem, česnekem, limetkou.
- Majonéza: domácí z vajec a oleje, dochucená hořčicí, bylinkami, česnekem (pozor na složení kupované, aby byla bez cukru a lepku).
- Různé vinaigrette: olivový olej, ocet/citron, sůl, pepř, bylinky.
5. Zdravé tuky pro energii a sytost
Tuky jsou zdrojem esenciálních mastných kyselin a podporují vstřebávání vitaminů (A, D, E, K). Také zajišťují dlouhodobý pocit sytosti a pomáhají udržet stabilní hladinu energie.
- Přirozené tuky v bílkovinách: tučnější ryby (losos, makrela, sardinky), vejce, sýry, kvalitní maso (i s tukem).
- Oleje: olivový, avokádový, lněný, dýňový, nebo sezamový olej (do salátů, na zakápnutí hotového jídla).
- Avokádo (do salátů, jako dip, na plátky).
- Ořechy a semínka: mandle, lískové a vlašské ořechy, chia, lněná, dýňová a slunečnicová semínka.
- Ořechová másla: mandlové, lískooříškové, arašídové, z vlašských ořechů a kešu máslo.
Tipy na skvělá bezlepková jídla
Pokud hledáte inspiraci na chutná bezlepková jídla s nízkým obsahem sacharidů, určitě vás potěší pestrý výběr, který najdete v naší krabičkové low carb dietě. Při tvorbě bezlepkového jídelníčku se zaměřte na kvalitní bílkoviny, čerstvou zeleninu, zdravé tuky a vyhýbejte se přidanému cukru a zpracovaným potravinám.
40 oblíbených bezlepkových jídel z našich low carb krabiček
- Andaluské dušené zelí s masovými kuličkami
- Batátové placičky s pečenou treskou, bylinkovou majonézou
- Boršč z uzených žeber
- Dýňová polévka s ořechy
- Frittata se zeleninou, bazalkou a balkánským sýrem
- Hovězí dušené na divoko s květákovou rýží
- Hovězí sekaná s anglickou slaninou a brokolicovým pyré
- Hráškový krém se slaninou
- Karbanátky s míchaným salátem a dipem
- Krůtí prso pečené s cuketou a zázvorovou omáčkou
- Krůtí směs na kari s kokosovým mlékem a květákovou rýží
- Kuře na divoko se špenátem a pečeným celerem
- Kuřecí nudličky s pórkem, baby karotkou a květákovou rýží
- Kuřecí prso s brokolicí a kokosovou omáčkou a mrkvovými hranolky
- Kuřecí prso s hráškovým pyré a bylinkovou zakysanou smetanou s česnekem
- Květákové rizoto s kuřecím masem, karotkou, koriandrem a limetkou
- Květákový krém
- Lilkovo-cuketové lasagne s kuřecím masem
- Losos na grilu s ratatouille
- Losos s koprovou majonézou s fazolkami
- Míchaná vejce se slaninou, mozzarellou a salátkem
- Omeleta s brokolicí, slaninou, žampiony
- Omeleta se sušenými rajčaty a salátem
- Omeleta se šunkou a zeleninou
- Panenka s krémovými žampiony
- Pečená šťouchaná dýně s vejcem a guacamole
- Pečená zelenina s volským okem a šunkou
- Plněné papriky masem s batátovými hranolky
- Polévka špenátová s vejci
- Pstruh pečený s tomaty a batáty
- Řecký salát
- Řepné špagety se sýrovou omáčkou a kuřecím masem
- Treska ve žluté curry omáčce
- Tuňákový salát s vejci
- Vepřová panenka s brokolicí
- Vepřová roláda se slaninou a špenátem, mrkvové hranolky
- Vepřové masové kuličky s omáčkou z pečených paprik s batátovými hranolky
- Vepřové výpečky s dýní a zelím
- Zapečené batáty se šunkou a vejcem
- Zapečená šťouchaná dýně s vejcem a guacamole
Zdroj obrázku: Octodeep, jazykový model Imagen-4.0.
Recepty na bezlepková jídla
Treska pečená na bylinkách, batátové placičky
Suroviny:
- 300 g tresky bez kůže
- 540 g batátů
- 1 vejce
- Sůl, pepř, bylinky, koření dle chuti
- 160 g rajčat
- 420 g salátové okurky
- Limetka, kopr
Postup:
- Batáty oloupejte, nastrouhejte najemno, osolte a nechte pár minut pustit vodu. Tu pak slijte a batáty vymačkejte.
- Nastrouhané a vymačkané batáty smíchejte s vejcem a tvořte placičky (cca 8 cm v průměru a 1 cm na výšku), skládejte je na pečicí papír a pečte 20 minut na 180 °C.
- Po 20 minutách přidejte k placičkám osolenou a opepřenou tresku. Teplotu zvedněte na 200 stupňů a pečte společně dalších 20 minut.
- Hotové servírujte na talíř a k placičkám a tresce přidejte čerstvá rajčata a okurku. Pokapejte limetkou a posypte bylinkami.
Kuřecí steak se zeleninou a guacamole
Suroviny (na 2 porce):
- 2 kuřecí supreme (prsa s kůží a kostí)
- 1 větší mrkev
- 1/2 brokolice
- 2 jarní cibulky
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 zralé avokádo
- 1 menší rajče
- 1/4 malé červené cibule
- Šťáva z 1/2 citronu
- Sůl, pepř
Postup:
- Kuřecí supreme osolte, opepřete a potřete 1 lžící olivového oleje. Rozpalte pánev a maso opečte nejprve kůží dolů dozlatova, pak otočte a zlehka dopečte z druhé strany. Přesuňte do trouby předehřáté na 190 °C a dopékejte cca 10–15 minut (nebo dokud není maso propečené a šťavnaté).
- Mrkev oloupejte a nakrájejte na šikmé plátky, brokolici rozdělte na menší růžičky. Zeleninu krátce povařte v osolené vodě nebo připravte v páře (cca 4–5 minut, aby zůstala křupavá). Poté ji promíchejte s 1 lžící olivového oleje a nasekanou jarní cibulkou.
- Na guacamole rozmačkejte avokádo vidličkou, přidejte nadrobno nasekané rajče a červenou cibuli (není nutná), zakapejte citronovou šťávou, osolte a opepřete. Vše dobře promíchejte.
Vepřová panenka s krémovými žampiony a celerovými hranolky
Suroviny (na 2 porce):
- 1 vepřová panenka (cca 350–400 g)
- 100 g anglické slaniny
- 1 menší bulva celeru
- 250 g žampionů
- 1 menší cibule
- 2 lžíce sádla
- 1 lžíce olivového oleje extra virgin
- Sůl, pepř
Postup:
- Na celerové hranolky oloupejte a nakrájejte celer na hranolky, promíchejte je s 1 lžící sádla, osolte a rozložte na plech s pečicím papírem. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 25–30 minut dozlatova, v polovině pečení promíchejte.
- Vepřovou panenku očistěte, osušte, osolte a opepřete, opečte ji ze všech stran na pánvi na 1 lžíci sádla (cca 2–3 minuty z každé strany, aby se zatáhla). Pak zabalte panenku do plátků anglické slaniny, přesuňte na plech a dopečte v troubě při 180 °C asi 10–12 minut (pro růžový střed), poté nechte 5 minut odpočinout.
- Pro krémové žampiony nakrájejte cibuli najemno a žampiony na plátky. Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte cibuli a nechte ji zesklovatět. Přidejte žampiony, osolte, opepřete a restujte, dokud nepustí a neodpaří vodu. Vmíchejte 2 lžíce vody nebo smetany, krátce povařte, až vznikne krémová konzistence.
- Panenku nakrájejte na silnější plátky a podávejte s celerovými hranolky a žampionovým krémem.
Plněné portobello bylinkovou ricottou a grilovanými cherry rajčátky
Suroviny (na 2 porce):
- 2 velké houby portobello
- 100 g ricotty
- 2 plátky anglické slaniny
- 8–10 cherry rajčátek
- 1 menší batát
- 1 menší cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 jarní cibulka
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- Čerstvý tymián
- Sůl, pepř
Postup:
- Batát oloupejte a nakrájejte na malé kostky, promíchejte s 1 lžící olivového oleje, osolte, rozložte na plech a pečte v troubě na 200 °C asi 20–25 minut dozlatova.
- Portobello očistěte a lehce vydlabejte vnitřek, cibuli a česnek nasekejte nadrobno, slaninu nakrájejte na kostičky. Na pánvi na troše olivového oleje orestujte cibuli, česnek a slaninu dozlatova. Nechte lehce vychladnout a smíchejte s ricottou, nasekaným tymiánem, solí a pepřem. Do ricotty můžete podle chuti přidat i trochu parmazánu nebo jiné bylinky. Hotovou směsí naplňte portobello houby. Naplněné houby položte na plech, pokapejte olivovým olejem a pečte v troubě na 200 °C asi 15–18 minut.
- Cherry rajčátka překrojte napůl, promíchejte s trochou olivového oleje a tymiánem, dejte na plech k portobello a pečte/grilujte posledních 10 minut.
- Na talíř dejte pečený batát, k němu plněné portobello, přidejte grilovaná cherry rajčátka a posypte nasekanou jarní cibulkou. Do ricotty můžete přidat i trochu parmazánu nebo jiné bylinky podle chuti.
Kuřecí nudličky s pórkem, baby karotkou a květákovou rýží
Suroviny (na 2 porce):
- 250 g kuřecích prsou
- 1 malá cibule
- 1 lžíce ghí (přepuštěného másla)
- 1/2 pórku (bílá a světle zelená část)
- 100 g baby karotky (nebo 1 větší mrkev)
- 2 lžíce sezamových semínek
- 1/2 středního květáku (cca 250 g)
- 150 ml kokosového mléka (Aroy-D)
- sůl a čerstvě mletý pepř dle chuti
Postup:
- Kuřecí prsa nakrájejte na nudličky, cibuli a pórek na kolečka, mrkev na šikmé plátky. Květák rozmixujte nebo nastrouhejte najemno, aby připomínal rýži.
- Na pánvi rozehřejte ghí, cibuli nechte zesklovatět, přidejte kuřecí nudličky a restujte dozlatova. Přidejte mrkev a krátce orestujte, poté přidejte pórek a restujte ještě 2–3 minuty. Přilijte kokosové mléko, osolte, opepřete a nechte krátce provařit (cca 5 minut), aby maso změklo a omáčka zhoustla.
- Na druhé pánvi na troše ghí orestujte květákovou rýži, osolte, případně opepřete a restujte asi 3–5 minut, aby zůstala lehce křupavá. Na závěr vše posypte sezamovým semínkem a podávejte.
Losos s koprovou majonézou s fazolkami
Suroviny (na 2 porce):
- 2 filety lososa s kůží (každý cca 150–180 g)
- 250 g fazolových lusků (čerstvých nebo mražených)
- 1 lžíce másla (cca 20 g)
- 100 ml smetany ke šlehání 31 %
- 1 malý svazek čerstvého kopru (nebo 2 lžíce nasekaného)
- 1 střední batát (cca 200 g)
- sůl a čerstvě mletý pepř dle chuti
- citron na dochucení (volitelné)
Postup:
- Batát oloupejte, nakrájejte na menší kostky a uvařte v osolené vodě doměkka (cca 10–15 minut). Poté slijte a udržujte v teple. Batát můžete také upéct v troubě s trochou olivového oleje pro výraznější chuť.
- Fazolové lusky očistěte a povařte v osolené vodě 5–7 minut, aby byly měkké, ale stále křupavé. Slijte a promíchejte s polovinou másla.
- Lososa osolte, opepřete a opečte na pánvi na zbylém másle nejprve kůží dolů (cca 4 minuty), poté otočte a dopékejte další 2–3 minuty, aby byl šťavnatý.
- Mezitím připravte koprovou omáčku. Ve smetaně přiveďte k varu nasekaný kopr, osolte, opepřete a krátce povařte, aby omáčka lehce zhoustla. Podle chuti můžete přidat kapku citronu.
- Servírujte lososa přelitého koprovou omáčkou, s fazolovými lusky a vařeným batátem.
Karbanátky s míchaným salátem a dipem
Suroviny (na 2 porce):
Na karbanátky:
- 300 g mletého vepřového masa (10 % tuku)
- 1 vejce (vel. M)
- 1 menší batát (cca 120 g)
- 40 g špeku (nebo anglické slaniny)
- sůl, pepř, případně špetka majoránky nebo česneku dle chuti
- 1 lžíce olivového oleje (na smažení)
Na salát:
- 1/2 salátové okurky
- 1 střední rajče
- 1/2 červené papriky
- 1/2 zelené papriky
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř
Postup:
- Batát oloupejte a nastrouhejte najemno. Špek nakrájejte na malé kostičky. V míse smíchejte mleté maso, nastrouhaný batát, vejce, špek, osolte, opepřete a případně ochuťte majoránkou nebo česnekem. Vytvarujte malé karbanátky.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a karbanátky opečte z obou stran dozlatova (cca 3–4 minuty z každé strany). Poté je můžete dopéct 5–10 minut v troubě na 180 °C, aby byly uvnitř propečené.
- Připravte salát, okurku, rajče a papriky nakrájejte na kostičky nebo plátky. V míse promíchejte se lžící olivového oleje, osolte a opepřete. Jako dip použijtedomácí majonézu.
- Na talíř naaranžujte karbanátky, přidejte čerstvý zeleninový salát a malou mističku s dipem.
Hráškový krém se slaninou
Suroviny (na 2 porce):
- 300 g mraženého hrášku
- 1 malá cibule
- 1 lžíce ghí (přepuštěného másla)
- 60 g anglické slaniny
- 1 lžíce piniových oříšků
- 500 ml vody nebo zeleninového vývaru
- sůl, pepř dle chuti
Postup:
- Cibuli nakrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte ghí, přidejte cibuli a nechte ji zesklovatět. Přisypte mražený hrášek, krátce orestujte a zalijte vodou nebo vývarem. Osolte, opepřete a vařte 10 minut.
- Mezitím na suché pánvi opražte piniové oříšky dozlatova. Poté je odložte stranou. Na téže pánvi opečte na kostičky nakrájenou anglickou slaninu dozlatova a křupava.
- Hráškovou polévku rozmixujte dohladka (můžete podle potřeby přidat trochu vody pro požadovanou konzistenci). Krém rozdělte do misek, ozdobte slaninou a piniovými oříšky.
Hovězí sekaná s anglickou slaninou a brokolicovým pyré
Suroviny (na 2 porce):
- 300 g mletého hovězího masa (14 % tuku)
- 1 menší cibule
- 4 plátky anglické slaniny (cca 60 g)
- 1 lžíce ghí (přepuštěného másla)
- 1 menší brokolice (cca 300–350 g)
- sůl, pepř dle chuti
Postup:
- Cibuli nakrájejte najemno, v míse smíchejte mleté hovězí maso, cibuli, sůl a pepř. Ze směsi vytvarujte šišku (nebo dvě menší šišky). Povrch sekané obložte plátky anglické slaniny. Sekanou položte do pekáčku, potřete nebo pokapejte ghí a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 35–40 minut, dokud není maso propečené a slanina křupavá.
- Brokolici rozdělte na růžičky a uvařte v osolené vodě doměkka (cca 8 minut). Sceďte, přidejte 1 lžičku ghí, osolte a rozmixujte dohladka na pyré. Pokud je pyré příliš husté, přidejte trochu vody z vaření.
- Sekanou nakrájejte na plátky a podávejte s brokolicovým pyré.
Tuňákový salát s vejci
Suroviny (na 2 porce):
- 2 vejce vel. L
- 1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě (cca 120–140 g po odkapání)
- 1/2 malé červené cibule
- Žlutá paprika
- Salátová okurka
- Černé olivy
- 8 cherry rajčátek
- 2 lžíce domácí majonézy
- sůl, pepř dle chuti
Postup:
- Vejce uvařte natvrdo (cca 9 minut), zchlaďte a oloupejte. Tuňáka slijte a rozdělte vidličkou na menší kousky. Cibuli nakrájejte najemno, papriku a okurku na kostičky, cherry rajčátka na poloviny, olivy na kolečka. Vejce nakrájejte na kostičky nebo plátky.
- Vše promíchejte v míse, přidejte domácí majonézu, osolte a opepřete dle chuti.
Pečená zelenina s volským okem a šunkou
Suroviny (na 2 porce):
- 1 menší cuketa
- 2 střední mrkve
- 1 menší červená řepa
- 80–100 g šunky od kosti (plátky nebo kostičky)
- 2 vejce vel. M
- 2 lžíce olivového oleje extra virgin
- 2 lžíce kešu ořechů natural
- hrst čerstvé petrželové natě
- sůl, pepř dle chuti
Postup:
- Předehřejte troubu na 200 °C. Cuketu, mrkev a řepu očistěte (mrkev a řepu oloupejte) a nakrájejte na menší kostky nebo hranolky. Zeleninu dejte do mísy, promíchejte s olivovým olejem, osolte a opepřete. Rozprostřete ji na plech vyložený pečicím papírem.
- Pečte asi 20 minut, poté přidejte kešu ořechy a šunku nakrájenou na kostičky či plátky, promíchejte a pečte dalších 10 minut, dokud zelenina nezměkne a nezačne zlátnout.
- Mezitím na pánvi připravte dvě volská oka.
- Upečenou zeleninu rozdělte na talíře, přidejte volské oko a posypte nasekanou petrželovou natí.
Frittata se zeleninou, bazalkou a balkánským sýrem
Suroviny (na 2 porce):
- 100 g balkánského sýra
- 4–5 vajec (vel. M)
- 1 jarní cibulka
- 1 menší rajče
- 1/2 menší cukety
- 1/2 červené papriky
- 1 menší cibule
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
Postup:
- Vejce rozšlehejte v míse se špetkou soli a pepře. Cibuli a jarní cibulku nakrájejte nadrobno, cuketu a papriku na malé kostičky, rajče na plátky nebo menší kousky.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte cibuli a krátce orestujte. Přidejte cuketu, papriku a jarní cibulku, restujte 3–4 minuty, až zelenina lehce změkne. Přidejte rajče a krátce prohřejte.
- Zeleninu rovnoměrně rozprostřete po pánvi, zalijte rozšlehanými vejci. Navrch rozdrobte balkánský sýr a přidejte natrhanou čerstvou bazalku.
Další inspirace na rychlé frittaty a omelety
Frittaty můžete připravit na tisíc způsobů, s pečenou zeleninou, bylinkami, uzeným lososem, sýrem, nebo můžete zkusit mexickou verzi s avokádem a koriandrem. Kombinujte podle nálady a obsahu lednice, pokaždé můžete vykouzlit něco nového.
Omeleta se sušenými rajčaty a salátem
- Suroviny: Vejce, sušená rajčata v oleji, jarní cibulka, sýr (feta nebo parmazán), rukola nebo polníček.
- Postup: Sušená rajčata a cibulku krátce orestujte, přidejte vejce, posypte sýrem. Hotovou omeletu podávejte s čerstvou rukolou nebo polníčkem.
Špenátová frittata s fetou
- Suroviny: Vejce, čerstvý špenát, feta, červená cibule, cherry rajčátka, sůl, pepř.
- Postup: Špenát krátce zarestujte, přidejte rozšlehaná vejce, navrch rozdrobte fetu a rajčátka, krátce zapečte.
Omeleta s uzeným lososem a pažitkou
- Suroviny: Vejce, uzený losos, čerstvá pažitka, lžíce smetany, máslo.
- Postup: Vejce prošlehejte se smetanou, vylijte na pánev, přidejte lososa a pažitku, zarolujte.
Frittata s cuketou a parmazánem
- Suroviny: Vejce, nastrouhaná cuketa, parmazán, česnek, bazalka.
- Postup: Cuketu krátce orestujte, přidejte vejce, navrch parmazán a bazalku, zapečte.
Omeleta s žampiony a šunkou
- Suroviny: Vejce, žampiony, šunka, cibule, petrželka.
- Postup: Žampiony a cibuli orestujte, přidejte šunku, zalijte vejci, ozdobte petrželkou.
Omeleta s brokolicí a balkánským sýrem
- Suroviny: Vejce, vařená brokolice, balkánský sýr, jarní cibulka.
- Postup: Brokolici a cibulku krátce prohřejte, přidejte vejce a sýr, nechte ztuhnout.
Omeleta s avokádem a rajčaty
- Suroviny: Vejce, avokádo, rajčata, koriandr, limetka.
- Postup: Rajčata krátce orestujte, přidejte vejce, hotovou omeletu ozdobte avokádem a koriandrem, pokapejte limetkou.
Bezlepková low carb jídla jsou skvělou volbou nejen pro ty, kdo musí vynechat lepek, ale i pro všechny, kteří chtějí jíst zdravěji a cítit se lépe. Na rozdíl od běžných bezlepkových jídel, která bývají často plná škrobu, vám low carb bezlepková strava nabídne více bílkovin, zdravých tuků a dlouhodobý pocit sytosti. Navíc pomáhá udržovat stabilní hladinu cukru v krvi a může podpořit i hubnutí.
Pokud nemáte čas nebo chuť denně vařit, můžete si přípravu low carb bezlepkových jídel výrazně usnadnit díky našim low carb krabičkám, které jsou bez lepku. Naše krabičková jídla jsou připravovaná výhradně z čerstvých, základních a sezónních surovin v nejvyšší kvalitě.