Lowcarb recept na Hovězí roštěná, salát s cuketou a sušenými rajčaty a chimichurri

.

.

Minut čtení:
< 1

Lowcarb recept na Hovězí roštěná, salát s cuketou a sušenými rajčaty a chimichurri

Lowcarb recept na Hovězí roštěná, salát s cuketou a sušenými rajčaty a chimichurri

Vhodný pro Paleo a Low Carb dietu, pro dvě osoby, každá porce má cca 630 kcal, 17 g sacharidů, 39 g tuků, 49 g bílkovin a 5 g vlákniny.

Tento recept můžete ochutnat v naší nízkosacharidové Lowcarb krabičkové dietě nebo její bezmléčné Paleo variantě.

Suroviny:

  • Hovězí roštěná 400g
  • Cuketa 500g
  • Sušená rajčata 70g
  • Olivový olej extra virgin 30g
  • Česnek 20g
  • Lněné semínko celé 20g
  • Slunečnicová semínka loupaná 20g

Pro chimichurri:

  • Svazek petržele
  • Svazek koriandru
  • 4 stroužky česneku
  • 1 malá šalota
  • 1 jalapeno paprika (případně jiná chilli podle chuti)
  • 3 lžíce červeného vinného octa
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 100ml olivového oleje extra virgin

Postup:

  1. Nejprve si připravte chimichurri. Ve všechny suroviny (s výjimkou oleje) nasekejte jemně a smíchejte v misku. Pomalu přidejte olej a míchejte, dokud se vše nespojí. Chimichurri by měl být hrubý a olejnatý, ne mixovaný do hladka.
  2. Hovězí roštěná osolte a opepřete a opečte na olivovém oleji do požadované míry propečení.
  3. Cuketu nakrájejte na tenké proužky a sušená rajčata nasekejte na malé kousky. Na pánvi na olivovém oleji rychle orestujte česnek, cuketu a sušená rajčata.
  4. Na salátový talíř dejte cuketu, sušená rajčata, lněné semínko a slunečnicová semínka. Salát pokapejte olivovým olejem.
  5. Podávejte hovězí roštěná s chimichurri omáčkou a salátem.