Vyzkoušejte si uvařit naší zdravou a chutnou uzenou krkovičku s červeným zázvorovým zelím a pečenou batátou. Nebo ochutnejte uzenou krkovičku na oběd přímo od nás. Bez vaření, ale přesně tak, jak si recept zamilujete.
4 porce
Ingredience na uzenou krkovičku s červeným zázvorovým zelím a pečenou batátou
- batáty – 920 g
- červené hlávkové zelí – 880 g
- uzená krkovice – 720 g
- červená cibule – 85 g + na ozdobení nakrájená na kolečka
- sádlo, olivový olej na vaření – 40 g / 20 ml
- čerstvý zázvor – 20 g
- sůl, pepř, kmín (drcený)
Postup na uzenou krkovičku
- Batáty vydrhneme drátěnkou na brambory a přepůlíme.
- Neoloupané batáty na povrchu nařízneme jako buřt po celé jejich délce.
- Dáme je na pečící papír, zakápneme olivovým olejem a pečeme v troubě – cca 20 min na 180 stupňů. Počkáme, než chytnou nazlátlou barvu.
- Zelí si mezitím očistíme, zbavíme košťálů a nasekáme najemno.
- Na rozehřátém sádle či oleji orestujeme na jemno nakrájenou cibulku, přidáme taktéž najemno nakrájený zázvor a restujeme na mírném plameni.
- Ke směsi posléze přidáme zelí, podlijeme trochou vody a necháme ho dusit, dokud nezměkne. Osolíme ho a dochutíme dle potřeby.
- Na pánvičce si ještě připravíme cibuli nakrájenou na kolečko, kterou zdobíme na závěr maso.
- Hotové batáty můžeme v závěru ještě polít olivovým olejem extra virgin a posypat hrubozrnnou solí.
- Uzené maso můžeme ohřát nad párou, opéct na pánvi nebo dle preferencí lehce opéct na pánvi.