Gulášek patří celoročně mezi největší hity naší Lowcarb nízkosacharidové krabičkové dieta.
Suroviny (na 4 porce)
- 120 g Cibule
- 20 g Ghí
- 520 g Vepřová plec
- 600 g Zelí kysané
- 120 g Zakysaná smetana
- Sůl, pepř, kmín, paprika sladká
Lowcarb knedlík
- 2 ks Vejce
- 200 g Lučina
- 40 g Mandlová mouka
- 40 g Mrkev
- 1 ČL kypřícího prášku do pečiva
- Petrželová nať dle chuti
Postup:
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme ghí, přidáme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme na kostičky nakrájené maso, sůl a pepř. Až se maso zatáhne přidáme sladkou papriku, kterou necháme krátce provonět. Přilejeme do hrnce vodu/vývar, zelí a kmín a necháme dusit.
Mezitím si připravíme knedlík. Do mísy dáme vejce a lučinu a promícháme, abychom vytvořili jednotnou směs. Přidáme mouku s kypřícím práškem a zamícháme. Do hotového těsta přidáme petrželovou nať a najemno nastrouhanou mrkev (nemusí být). Těsto rozdělíme do hrníčků a dáme na 2 minuty do mikrovlnky. Hotové knedlíky vyklopíme z hrnečku a nakrájíme.
Až bude maso měkké, přidáme zakysanou a smetanu a můžeme spolu s knedlíkem podávat.
Nechce se vám recept vařit? Vyzkoušejte naše Lowcarb krabičky.