Recept na Segedínský guláš s lowcarb knedlíkem

.

.

Minut čtení:
< 1

Recept na Segedínský guláš s lowcarb knedlíkem

Gulášek patří celoročně mezi největší hity naší Lowcarb nízkosacharidové krabičkové dieta.

Recept na Segedínský guláš s lowcarb knedlíkem

Suroviny (na 4 porce)

  • 120 g Cibule
  • 20 g Ghí
  • 520 g Vepřová plec
  • 600 g Zelí kysané
  • 120 g Zakysaná smetana
  • Sůl, pepř, kmín, paprika sladká

Lowcarb knedlík

  • 2 ks Vejce
  • 200 g Lučina
  • 40 g Mandlová mouka
  • 40 g Mrkev
  • 1 ČL kypřícího prášku do pečiva
  • Petrželová nať dle chuti

Postup:

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme ghí, přidáme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme na kostičky nakrájené maso, sůl a pepř. Až se maso zatáhne přidáme sladkou papriku, kterou necháme krátce provonět. Přilejeme do hrnce vodu/vývar, zelí a kmín a necháme dusit.

Mezitím si připravíme knedlík. Do mísy dáme vejce a lučinu a promícháme, abychom vytvořili jednotnou směs. Přidáme mouku s kypřícím práškem a zamícháme. Do hotového těsta přidáme petrželovou nať a najemno nastrouhanou mrkev (nemusí být). Těsto rozdělíme do hrníčků a dáme na 2 minuty do mikrovlnky. Hotové knedlíky vyklopíme z hrnečku a nakrájíme.

Až bude maso měkké, přidáme zakysanou a smetanu a můžeme spolu s knedlíkem podávat.

Nechce se vám recept vařit? Vyzkoušejte naše Lowcarb krabičky.