Lowcarb recept: Treska pečená na bylinkách, batátové placičky
David Brhel
.
.
Minut čtení:
2
Lowcarb recept: Treska pečená na bylinkách, batátové placičky
Vhodný pro Paleo a Low Carb dietu, pro dvě osoby, každá porce má cca 630 kcal, 47,2 g sacharidů, 30 g tuků, 45,9 bílkovin.
Suroviny:
Treska bez kůže, čerstvá chlazená 300g
Batáty 540g
Slepičí vejce 70g (cca 1 velké vejce)
Sůl, pepř, bylinky, koření dle chuti
Baby špenát cca 1/5 balení
Rajče 160g
Okurka salátová 420g
Bylinky, kopr, limetka 11g / 1/4 ks
Postup:
Nejprve si oloupejte a nastrouhejte najemno batáty.
Osolte je a nechte pár minut pustit vodu. Tuto vodu pak pečlivě slijte a batáty trochu vymačkejte.
Nastrouhané a vymačkané batáty smíchejte s vejcem a ze vzniklé hmoty tvořte na pečícím papíře nízké placičky (cca 8cm v průměru a 1cm na výšku).
Vložte je do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečte cca 20 minut.
Po 20 minutách přidejte k placičkám osolenou a opepřenou tresku. Teplotu zvedněte na 200 stupňů a pečte společně dalších 20 minut.
Vrstvěte – placička, pár listů špenátu čerstvého a treska. Přidejte k porci rajče a okurku.
Podávejte s limetkou na pokapání a bylinkami.
Pokud chcete přidat majonézu, můžete ji připravit takto.
Domácí paleo/lowcarb majonéza:
1 velké vejce
1 lžička hořčice
1 lžička bílého vinného octa
Sůl podle chuti
1 šálek olivového nebo avokádového oleje
Postup:
Vejce, hořčici, ocet a sůl vložte do mixéru.
Zapněte mixér a pomalu přidávejte olej, dokud směs nezačne zahušťovat a vytvoří se majonéza. Měla by být hladká a krémová.
* Majonéza může být součástí paleo diety, pokud je připravena s použitím výše zmíněných olejů. Tradiční majonéza obsahuje rostlinné oleje, jako je například slunečnicový nebo řepkový olej. Tyto oleje nejsou považovány za paleo přátelské, protože jsou to průmyslově zpracované potraviny (jsou to rafinované oleje).
Tento recept můžete ochutnat v naší nízkosacharidové Lowcarb krabičkové dietě nebo její bezmléčné Paleo variantě.
Abychom poskytli co nejlepší služby, používáme k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení, technologie jako jsou soubory cookies. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje, jako je chování při procházení nebo jedinečná ID na tomto webu. Nesouhlas nebo odvolání souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité vlastnosti a funkce.
Funkční
Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistiky
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely.Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketing
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.