Lowcarb/Paleo Slané lívanečky s avokádem a zastřeným vejcem, holandská omáčka a černý sezam

.

.

Minut čtení:
< 1

Lowcarb/Paleo Slané lívanečky s avokádem a zastřeným vejcem, holandská omáčka a černý sezam

Slané lívanečky s avokádem a zastřeným vejcem, holandská omáčka a černý sezam
Slané lívanečky s avokádem a zastřeným vejcem, holandská omáčka a černý sezam

Lowcarb/Paleo Slané lívanečky s avokádem a zastřeným vejcem, holandská omáčka a černý sezam

Tento recept můžete ochutnat v naší nízkosacharidové Lowcarb krabičkové dietě nebo její bezmléčné Paleo variantě.

Suroviny:

  • Vejce vel. M 330g (cca 6 vajec)
  • Kokosová mouka bio Wolfberry 20g
  • Kypřící prášek bez fosfátů bio 4g
  • Avokádo máslově jemné 80 g
  • Philadelphia smetanový sýr (lowcarb) nebo Mandle nebo pekanové ořechy na zjemnění těsta – 50g
  • Vaječné žloutky 20g (pro holandskou omáčku)
  • Máslo 82 % (lowcarb) nebo přepuštěné máslo (paleo) 50g (pro holandskou omáčku)
  • Sezamové semínko – podle chuti

Postup:

  1. Nejprve si připravte těsto na lívance. Ve misku rozšlehejte 4 vejce, přidejte kokosovou mouku, kypřící prášek a mleté mandle nebo pekanové ořechy a důkladně promíchejte.
  2. Rozpalte olej na pánvi a na střední teplotě opečte lívance z obou stran dozlatova.
  3. Avokádo nakrájejte na tenké plátky.
  4. Pro holandskou omáčku, na mírném ohni rozpusťte máslo. Ve vodní lázni rozšlehejte žloutky a pomalu do nich za stálého šlehání přilévejte roztavené máslo, dokud omáčka nezíská krémovou konzistenci. Omáčku ochutnejte solí a pepřem.
  5. Vejce uvařte na měkko.
  6. Podávejte lívance s avokádem, zastřeným vejcem, pokapejte holandskou omáčkou a posypte sezamovým semínkem.