Lowcarb/Paleo Slané lívanečky s avokádem a zastřeným vejcem, holandská omáčka a černý sezam
Tento recept můžete ochutnat v naší nízkosacharidové Lowcarb krabičkové dietě nebo její bezmléčné Paleo variantě.
Suroviny:
- Vejce vel. M 330g (cca 6 vajec)
- Kokosová mouka bio Wolfberry 20g
- Kypřící prášek bez fosfátů bio 4g
- Avokádo máslově jemné 80 g
- Philadelphia smetanový sýr (lowcarb) nebo Mandle nebo pekanové ořechy na zjemnění těsta – 50g
- Vaječné žloutky 20g (pro holandskou omáčku)
- Máslo 82 % (lowcarb) nebo přepuštěné máslo (paleo) 50g (pro holandskou omáčku)
- Sezamové semínko – podle chuti
Postup:
- Nejprve si připravte těsto na lívance. Ve misku rozšlehejte 4 vejce, přidejte kokosovou mouku, kypřící prášek a mleté mandle nebo pekanové ořechy a důkladně promíchejte.
- Rozpalte olej na pánvi a na střední teplotě opečte lívance z obou stran dozlatova.
- Avokádo nakrájejte na tenké plátky.
- Pro holandskou omáčku, na mírném ohni rozpusťte máslo. Ve vodní lázni rozšlehejte žloutky a pomalu do nich za stálého šlehání přilévejte roztavené máslo, dokud omáčka nezíská krémovou konzistenci. Omáčku ochutnejte solí a pepřem.
- Vejce uvařte na měkko.
- Podávejte lívance s avokádem, zastřeným vejcem, pokapejte holandskou omáčkou a posypte sezamovým semínkem.