Kuřecí játra v houbové omáčce s brokolicovou kaší

.

.

Minut čtení:
2

Kuřecí játra v houbové omáčce s brokolicovou kaší

Brokolice je velmi zdravá zelenina a jedna z nejoblíbenějších při dietách s nízkým obsahem sacharidů (lowcarb). Obsahuje pouze kolem 4 % uhlohydrátů a bez obav s ní můžete nahradit přílohy jako rýži, těstoviny a brambory. Brokolice není pouze rozvařené zelené cosi ze školních jídelen. S pomocí kvalitních receptů z brokolice můžete připravit velmi chutné zdravé jídlo.

Kuřecí játra v houbové omáčce s brokolicovou kaší
Kuřecí játra v houbové omáčce podávaná s brokolicovou kaší

Ingredience na kuřecí játra v houbové omáčce

  • 180 g uzeného vepřového nebo slaniny
  • 180 g hub (žampióny, hlíva)
  • 2 šalotky
  • 2 lžíce másla
  • 450 g kuřecích jater
  • 250 ml smetany
  • hrst čerstvé petrželky
  • sůl a pepř

Ingredience na brokolicovou kaši

  • 650 g brokolice
  • 75 g másla
  • 75 g smetanového sýra dle chuti
  • sůl a pepř

Postup

  • Uzené vepřové nebo slaninu nakrájejte na kostičky a smažte dokřupava.
  • Vyjměte z pánve, dejte bokem a udržujte horké.
  • Nasekejte šalotku najemno a přidejte do výpeku po slanině společně s houbami, nakrájenými na čtvrtky, smažte společně do změknutí. Přidejte ke slanině.
  • Ve stejné pánvi rozpusťte máslo a na obou stranách osmahněte kuřecí játra po dobu několika minut. Přidejte slaninu, cibuli a houby.
  • Vmíchejte opatrně smetanu a duste, dokud se celý pokrm rovnoměrně neprohřeje.
  • Pro přípravu brokolicové kaše, nakrájejte nahrubo brokolici, vložte do vroucí osolené vodě, vařte do změknutí, poté zceďte, smíchejte brokolici s máslem a smetanovým sýrem.
  • Dle chuti přidejte pepř a sůl. Kaši můžete buď klasicky našťouchat, nebo úplně rozmixovat.
  • Do směsi z kuřecích jater před servírováním přidejte čerstvou petržel a podávejte s brokolicovou kaší.

Další zdravé recepty najdete zde.