Uzená krkovička s červeným zázvorovým zelím a pečenou batátou

.

.

Minut čtení:
< 1

Uzená krkovička s červeným zázvorovým zelím a pečenou batátou

Vyzkoušejte si uvařit naší zdravou a chutnou uzenou krkovičku s červeným zázvorovým zelím a pečenou batátou. Nebo ochutnejte uzenou krkovičku na oběd přímo od nás. Bez vaření, ale přesně tak, jak si recept zamilujete.

4 porce

Ingredience na uzenou krkovičku s červeným zázvorovým zelím a pečenou batátou

  • batáty – 920 g
  • červené hlávkové zelí – 880 g
  • uzená krkovice – 720 g
  • červená cibule – 85 g + na ozdobení nakrájená na kolečka
  • sádlo, olivový olej na vaření – 40 g / 20 ml
  • čerstvý zázvor – 20 g
  • sůl, pepř, kmín (drcený)

Postup na uzenou krkovičku

  1. Batáty vydrhneme drátěnkou na brambory a přepůlíme.
  2. Neoloupané batáty na povrchu nařízneme jako buřt po celé jejich délce.
  3. Dáme je na pečící papír, zakápneme olivovým olejem a pečeme v troubě – cca 20 min na 180 stupňů. Počkáme, než chytnou nazlátlou barvu.
  4. Zelí si mezitím očistíme, zbavíme košťálů a nasekáme najemno.
  5. Na rozehřátém sádle či oleji orestujeme na jemno nakrájenou cibulku, přidáme taktéž najemno nakrájený zázvor a restujeme na mírném plameni.
  6. Ke směsi posléze přidáme zelí, podlijeme trochou vody a necháme ho dusit, dokud nezměkne. Osolíme ho a dochutíme dle potřeby.
  7. Na pánvičce si ještě připravíme cibuli nakrájenou na kolečko, kterou zdobíme na závěr maso.
  8. Hotové batáty můžeme v závěru ještě polít olivovým olejem extra virgin a posypat hrubozrnnou solí.
  9. Uzené maso můžeme ohřát nad párou, opéct na pánvi nebo dle preferencí lehce opéct na pánvi.
Uzená krkovička s červeným zázvorovým zelím a pečenou batátou